Odkaz zo snemu: Horí!

Štyri dni po sneme Smeru upadá do zabudnutia asi najdôležitejší odkaz staronového a „wanna-be“ večného lídra Fica. Získaných 100% hlasov nemôže prekvapiť u stáda dedičov s mentálnym nastavením na povinnú účasti na voľbách. Ani chýbajúca kritika dovnútra nemohla zaskočiť oko skúseného pozorovateľa, skôr naopak…

Výstrahou musí byť nasledovné (skrátené) varovanie Fica novej vláde, a najmä Dzurindovi: „…nedovolíme opľúvať Smer takým spôsobom, ako to urobil pán Dzurinda… Ak niekto povie na oficiálnych predstaviteľov strany …, že to je banda skorumpovaných komunistov, … príde tvrdá odpoveď. … A musím vám potvrdiť, že materiálov máme dosť“

Takže pán milostivý boli vo vláde, nechali si nazhromaždiť komrpomitujúce materiály na oponenta, a teraz sú ešte takí veľkorysí, že ich ani nezverejnia, pokiaľ bude oponent držať hubu. Nuž… zbohom aj tá pretvárka, ktorú slušní ľudia považovali doteraz za vrcholný výkon mentálneho pohrobka socializmu.

Ak pán predseda Smeru o niečom nekalom vie, mal už dávno bežať na políciu a oznámiť to. Inak by si niekto neznalý miestnych pomerov aj pomyslel, že ide o marenie spravodlivosti. Lenže Fico je politik, ktorý potrebuje cez kamery ukázať svojim voličom čo najväčšie svaly. A taký politik očividne neváha naznačiť, že zneužíval tajnej služby či polície pre svoje politické ciele. A vydierať politických súperov v priamom prenose (niežeby to zákulisné vydieranie bolo v poriadku, akurát neznečisťuje ovzdušie).

Ilúziu o právnom štáte tu triezvy človek už dávno stratil. Robert Fico ako posledný medzi spravodlivými ňou doteraz aspoň opíjal svojich voličov. Po sobotňajšom sneme však odkryl karty spôsobom v civilizovanom svete nevídaným. Špekulovať o tom, čo tomôže znamenať, sa dá donekonečna. Na dve veci by som si však stavil. Fico si je istý, že svojim voličom keby aj po hlave poskákal, tak si len povedia, ajhľa to je samec! A po druhé, niekomu musí riadne horieť pod zadkom, ak núti docenta práva przniť vlastné idey o právnom štáte.

p.s.: Aj reči o “neodmietaní” ponuky na funkciu GP do tohto obrazu perfektne sedia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *