Správy? Zábavná relácia

VÝBORNE sa bavím posledné dni pri správach. Absurdné príbehy síce vyžadujú viac nadhľadu ako bežné humoristické relácie, ale s prehľadom tromfnú bývalé esá ako Skrúcaného Telecvoking či Vácvalovej Dereš.

Napríklad situácia: bezpečnosť MS v hokeji má zabezpečovať človek obvinený z trestného činu a aktívne kydajúci na ministerstvo vnútra. Lenže podľa primátora Bratislavy aj šéfa organizačného výboru je obvinenie z trestného činu “osobnou” či “súkromnou” vecou pána Jankoviča. VÝ-BOR-NE! Takže vyšetrovateľ/ka ho obvinil/a len tak, pre jeho súkromné potešenie.  (Viac tu)

Takto vyzerá tajná akcia exekútora a polície. Za bieleho dňa nasnímaná kamerami televíznych štábov.

Zdroj: Televízne noviny TV Markíza, 9.3.2011

Alebo keď si policajti potrebujú dokázať svoju dôležitosť a vyventilovať nadbytok hormónov tým, že zbúrajú dva múry nedokončeného domu rómskej rodine v Malackách. Na údajne utajenej akcii – asi preto pozvali kamery TV Markíza. A Talapkov čierny stredoveký zámok stojí ďalej na pozemkoch ŽSR…

Pokračovať sa dá ďalej. Primátora Vrútok nachytajú novinári cez pracovnú dobu zjavne pod vplyvom, no privolaní “príslušníci” mu ani len dychovú skúšku neurobia. Alebo súd pustí zjavne skorumpovaných mestských poslancov, lebo policajný agent provokatér bol “príliš” iniciatívny. HAHAHAHAHA. Navrhujem Lipšicovi novelou zákona premenovať tento inštitút na agenta pozorovateľa. Keď už nemôže provokovať, nech sa aspoň pozerá.

A potom že prečo sa už nechytajú humoristické relácie v prime-time. Veď divák dostane o siedmej takú výdatnú dávku čiernej satiry a irónie na civilizovanú spoločnosť, že je prirodzené, že potom prahne po (tureckej) rozprávke. Aspoň tam niekedy ešte dobro zvíťazí.

1 Comment

  1. Dusan Plichta
    2011/04/26

    Vyborny clanok! Celkovo mam velmi zvlastny pocit z prime time news , nielen slovenskych… Ale u nas to je extra sranda.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *