Kali a pár drobných

PRED VYŠE dvomi rokmi sa Robert Kaliňák,  vtedajší a tiež súčasný minister vnútra, bohorovne vysmial do ksichtu sudcom Európskeho súdu pre ľudské práva. Napriek ich opakovanému zákazu vydal Mustafa Labsiho do Alžírska.

Odvčera poznáme cenu za to, že Kaliňák vedome a úmyselne porušil ľudské práva a obhajoval sa tým, že pokuta je “iba” niekoľko tisíc eur. Údajne víťazstvo zdravého rozumu vyjde republiku na 15 tisíc eur. Pre starších voličov Smeru – takmer polmilióna korún.

V apríli 2010 som k tomuto príbehu napísal glosu, ktorú dnešné vedenie Pravdy odmietlo uverejniť (viac tu). Okrem iného som sa v nej pýtal:

Európsky súd pre ľudské práva nielenže vydal predbežný zákaz vyhostiť ho, ale svoje rozhodnutie aj zopakoval. Lenže čo tam po nejakých ľudských právach či medzinárodných zzmluvách, keď pokuta je ,,len niekoľko tisíc eur“. Mimochodom, zaplatil by ju Kaliňák z vlastného?

Dnes sa môže občan pýtať rovnako. Zaplatí minister Kaliňák tých pár drobných z vlastného? Alebo, poučení Gorilou, snáď ešte niekto pochybuje, že pätnásť litrov nie je pre Fešiho len pár drobných?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *